Galéria‎ > ‎2012/2013‎ > ‎

Szülők-nevelők találkozója

Hagyományainkhoz híven, a 2012/2013-as tanévben is megrendezésre került a Szülők-Nevelők Találkozóját. Ezt a jeles alkalmat 2013. január 19-én tartottuk meg. Méltán nevezhetjük az egyik leg-Karolinásabb rendezvénynek, hiszen iskolánk minden tagját: a gyerekeket, a szülőket, a nevelőket, a technikai dolgozókat egyaránt érinti. A jótékonysági bál célja most is az volt, hogy a befolyt bevételt az oktatás-nevelés minőségének emelésére fordítsuk. Szándékaink szerint az idei bevételből kívánjuk javítani a portánál, a gyermekeikért érkező szülők, nagyszülők várakozási körülményeit. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki anyagilag járult hozzá e terv megvalósulásához. Egyúttal, szeretnénk felhívni a figyelmét azoknak a szülőknek, hozzátartozóknak és támogatóknak, akik az előzetes felmérésben az Adománylevél vásárlása menüpontot választották, hogy a felajánlani kívánt összeget lehetőségük van befizetni személyesen a titkárságon, illetve az osztályfőnökökön keresztül is eljuttathatják azt a pénztárba. Köszönjük szépen!

A bálról. Nagyon-nagy izgalommal láttunk hozzá a szervezéshez, hiszen sohasem volt még ilyen korán a bál. Az előkészületekhez csak az újévben tudtunk hozzálátni. A komoly összefogásnak köszönhetően azonban, olyan fergetegesre sikeredett az este, hogy talán nem tűnik túlzásnak, ha azt mondom: ilyen jó még sosem volt a bál. A mintegy 250 ember önfeledten beszélgetett, táncolt, szórakozott.

A hat órától gyülekező vendégseregnek műsorral kedveskedtünk. Az est háziasszonya Ágó Mária tanárnő volt. A résztvevőket fanfár-muzsikával köszöntötte Sáfrán Bálint, akit Nagy-Szabó Kornélia kísért zongorán. Mindketten iskolánk nagyszerű zenepedagógusai közé tartoznak. A bál megnyitására Vlocskó Mihály igazgató urat kértük fel. Szívélyes megnyitója után Bobály László, a Szülői Szervezet vezetője mondott pohárköszöntőt. Ezután Szalai Dénes és Balla Petra következtek. Standard táncokat láthattunk tőlük. Dénes iskolánk 6. b osztályos tanulója. Partnerével az elmúlt évben korosztályos országos bajnokok lettek. Gyönyörűen táncoltak. A folytatásban nyilvánosan is bemutatkozott iskolánk új énektanára: Lázár Tamás. Két dallal kápráztatott el bennünket. Hasonlóan Dulics Tímea is, aki művészeti iskolánk magánének tanára az idei tanévtől. A szülők is kitettek magukért. Az elmúlt évben Sajtos Tamás tánctanár és koreográfus segítségével készültek. Cha-cha-cha-t és angolkeringőt táncoltak. A vendégek nagy ovációval fogadták mind a két produkciót. Németh Csaba gitártanár magánszámaival az abszurd humornak áldozott. Pedagógustársai: Barabásné Lénárdt Judit, Hegedűsné Dobai Csilla, Tóth Györgyi, valamint Pivarcsik Tünde segítségével a Szilvafácska c. dalt adták még elő, mellyel zárták fellépésüket. Óvodapedagógusaink minden évben kitűnő műsorral készülnek. Köszönjük az „Őrült nők ketrece” társulatnak, hogy most sem csalódtunk bennük. Bajor sörtáncukkal, melyet kétszer is eltáncoltak, kiválóan szórakoztatták a résztvevőket. Az apákból szerveződött „szinkronúszó” csapat humoros jelenetével záródott az idei műsor. Ez a műsorszám igazán megerőltette rekeszizmainkat. Köszönjük Vilmos Péternek és Zitának a remek ötletet, valamint a felkészítés során nyújtott segítségüket!

E tartalmas műsor után igen jól esett a svédasztalos vacsora, amely a megszokott Karolinás ízeket biztosította számunkra. Saláták, sült húsok, köretek, desszertek, gyümölcsök közül a kedvére válogathatott magának mindenki. A finom vacsora után, a szülőkből, nevelőkből szerveződött tánccsoport által bemutatott bécsi keringővel vette kezdetét az éjfélig tartó táncos mulatság. A talpalávalót a négytagú Kaméleon zenekar biztosította, melynek frontembere Németh Csaba tanár úr volt. Kiválóan zenéltek. Jobbnál-jobb slágerekkel hívták táncba az amúgy is jókedvű embereket, s ennek hatására zsúfolásig megtelt a rendelkezésre álló tánctér. Az este során folyamatosan lehetett tombolaszelvényeket vásárolni. A tombolatárgyak kisorsolására éjfélkor került sor. Úgy tapasztaltuk, hogy a sok értékes ajándék a lehető legjobb helyre került. Köszönjük a gimnazista lányok odaadó segítségét! Leghűségesebb vendégeink hajnali két óráig beszélgethettek, táncolhattak. Nagy élmény volt számomra a bál végén, hogy a Noé házaspárral együtt táncolhattunk az utolsó zeneszámokra az akkorra már hatalmasnak tűnő táncparketten.

Zárásképpen hadd osszam meg mindenkivel a főszervező, Víg Ilona tanítónő köszönetnyilvánító szavait.

„Köszönetet mondok az óvónőknek, dadusoknak, tanítóknak, tanároknak, a Kaméleon együttesnek, az iskola vezetőinek, titkárnőknek, oktatás-technikusnak, mestereknek, takarítónőknek és nem utolsó sorban a konyhai dolgozóknak, szakácsoknak és élelmezésvezetőknek, valamint a szülőknek, hogy munkájukkal elősegítették a Szülők-Nevelők báljának zökkenőmentes lebonyolítását!

Hálával és köszönettel: Víg Ilona.”

Én is köszönöm a megtisztelő figyelmet. Aki ott volt a bálban, annak derűs emlékezést kívánok! Jövőre is szeretettel várunk mindenkit!

Tisztelettel: Szakál Zsolt
Comments