Galéria‎ > ‎2013/2014‎ > ‎

Egészségnap az 1-4. évfolyamokon

Élmények az egészségnapról 

Talpra álltam!
Az Egészséghéten vendégünk volt Rescsik Csabi, aki egy szörnyű baleset következtében elvesztette mindkét lábát, de újra „talpra állt”. Óvodásként tette meg az első lépéseket először egy merev műlábbal, ma pedig már hajlítható lábbakkal lépeget. Igaz, ha nagyon siet pl. óra után a szünetre, akkor inkább kerekesszékkel közlekedik, mert azzal gyorsabb. Megmutatta nekünk, hogy hogyan lehet vele fordulni, biztonságosan beleülni. Természetesen ezt az elsősök is kipróbálták, gyorsan ki is derült, hogy nem is olyan egyszerű a működtetése. Ő fekvőtámasszal erősíti a karját, mert a kerekesszék mozgatásához kell az erő.
A gyerekek számára először különleges volt, hogy hogyan lehet műlábbal járni, de néhány perc elteltével már jobban érdekelte őket, hogy mi Csabi kedvenc játéka, mit tud építeni, kik a barátai, melyik iskolába jár.
Csabikát édesanyja is elkísérte, és mesélt nekünk arról, hogy milyen jó, hogy ikergyerekei a külön óvoda után most már harmadik éve egy osztályba járnak, segítik egymást. A nagyfia barátai is beveszik a játékba Csabit, mert ügyes, bevállalós fiú, szívesen fociznak és birkóznak együtt. Sok barátja van, szeret társasjátékozni, trambulinozni, kedvenc tantárgya a matematika. Sportol: ülőröplabdázik és úszni is tud. Az egyik kisfiú lelkesen állapította meg, hogy „te egy igazi szuperhős vagy, hogy így megtanultál járni”. Énekkel és sok szép rajzzal köszöntük meg, hogy eljött hozzánk, ő pedig körbekerekezve, egyenként név szerint köszönt el mindenkitől.
Mi biztosan nem felejtjük el kedves mosolyát, közvetlenségét. Szép találkozás volt, hol a könnyeinkkel küszködtünk, hol pedig felszabadultan nevettünk együtt.
Mint a vele eltöltött két év alatt én már annyiszor, most is tanultam Csabitól és a családjától nyitottságot és kockázatvállalást. Nekik újra és újra elhiszem, hogy az „élet csodaszép”.
Hálásak vagyunk, hogy megajándékoztak bennünket egy lélekemelő délutánnal.

Julika néni, Anita néni és az 1. c osztály nevében


Comments