Galéria‎ > ‎2013/2014‎ > ‎

Házasság Hete - Családi fészek

A házasság heti műsor szereplői a Karolina Iskola kápolnájában 2014. február 10-én megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor nemcsak a zene, hanem szeretteink tekintete is „körülölel”.
Meghitt és felszabadító pillanatokat élhettünk meg ezen a délutánon: az együttlét, az emlékezés és a rácsodálkozás örömét. Családok mutatták meg, hogy milyen jó együtt zenélni és énekelni, visszaemlékezni az elmúlt évek szépségére, hogy abból reményt merítsünk az előttünk álló eseményekhez.
Még a legkisebbeket is elvarázsolta a színjátszó gyerekek előadása, önfeledt játéka. A „Fiókák” kórus szívből jövő éneke pedig magával ragadott kicsit és nagyot egyaránt.
Csányi Mónika fotói idézik fel az együtt megélt élményeket.

A „Családi fészek” iskolai programot felajánlásaikkal segítették:
  • Egyházmegyei CsaládKözPont
  • DOMINO Közhasznú Alapítvány
  • Csányi Mónika gyermekfotós
  • VIRÁGPALETTA
  • Bányi Cukrászda
  • Fakopáncs KFT
  • Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete
  • Kék delfin könyvesbolt /Végh Gyula felajánlása/
  • TE-DI KFT /Pásztor András felajánlása/

Köszönjük nagylelkű támogatásukat!

Pillanatképek a Családi fészek programrólA Házasság hetének összefoglalója képekben:„Boldogan éltetek?”

Az 1. c osztály „Reggeli körének” vendégei Harman Eszter nagyszülei voltak február 10-én a Karolina Iskolában.

„Kiszínezett vagy igaz mesét mondjunk?” – kérdezte a gyerekeket János bácsi, amire kórusban érkezett a válasz: „Igazat!!!” Ezután nyitott képeskönyvként tárult elénk Éva néni és János bácsi élete. Hallottunk az első találkozásról, szerelmüknek megszületéséről, a jegyességük alatti levelezésről, házasság kötésükről, családjuk mindennapjairól.
Az elsősöket a régi esküvői szokások érdekelték a legjobban. Ebben a témában záporoztak a kérdések: „Milyen volt a csokor, a menyasszonyi ruha, a torta íze…?”

A fiatal lelkületű és a megpróbáltatásai ellenére is életvidám idős házaspár, számomra is meglepő módon, egy órán át lekötötte a kicsik érdeklődését. Nagy tapssal és csoportképpel köszöntük meg a nagymama és nagypapa kedvességét, akik Dombóvárról érkeztek hozzánk. Unokájuk nagy büszkeségére és sokunk örömére a délutáni „Családi fészek” műsor élőképében is vállaltak szereplést.

Isten áldása kísérje házasságukat és családjukat továbbra is!

Gáborné Puskás Julianna

tanító néni


Comments