Galéria‎ > ‎2013/2014‎ > ‎

Kollégiumi műhelynap - farsang

Idén februárban kollégiumi műhelynapunk a farsangról és Jane Austenról szólt.
Bemelegítésként megnéztük a BBC 5 részes tévéfilmsorozatát Jane Austen: Büszkeség és Balítélet címmel, Colin Firth főszereplésével, majd kezdetét vette az egész napos mulatság.
Reggel kilenctől Renáta nővér tartott nekünk érdekfeszítő előadást a kor történelméről, hétköznapjairól - s a powerpointos előadást örökre szívünkbe zártuk, mert nagy nevetések közepette láttuk, hogy a szereplők mi magunk vagyunk a korabeli ruhákban - a technikai vívmányoknak köszönhetően.
Majd ötféle tevékenység közül lehetett választani a délelőtt folyamán: scrabble, illusztráció készítés, puzzle, Jane Austen pc game, és négyes tollas. A nap fővédnöke, és Mr. Darcyja, akinek polgári neve Krizmanics Ferenc tánc-és illemtanár, minden idejét velünk töltötte, és szívünkbe varázsolta a letűnt korok hangulatát.
Az ünnepi ebéd után korabeli tánctanulás következett, közben levendulás teázás, majd a jelmezes bemutatók, melyet a prefekták által előadott jelenet zárt. A vacsora után könnyű hangverseny, és kifáradásig tartott táncos mulatság zárta a napot este kilenckor.Comments