Galéria‎ > ‎2013/2014‎ > ‎

Tehetséghét az 5. A-ban

Az újonnan indult nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésünkben kiemelt szerepet kap a tehetségek felismerése és gondozása. Ennek a folyamatnak a kigondolására, megvalósítására egy munkacsoport alakult a tavalyi tanévben Tóth Károlyné tanárnő vezetésével. Az elkötelezett lelkes csapat az idei tanévben is segíti a diákok eredményesebb fejlődését, jókedvű munkavégzését.
A tehetséggondozás egyik lépése a "tehetséghét" program elindítása. Ennek célja a felismerés és a megismerés. Szeretnénk, ha a sokfajta foglakozás segítségével a gyerekek és minél jobban megismernék magukat, képességeiket. Mindezt a megfigyeléseikkel a kollégák is segítik.
Az 5. A osztályosok a szeptember 16-tól 19-ig tartó tehetséghéten az alábbi programokon vettek részt.

ProgramHelyNapIdőpontA foglalkozás vezetője
Játsszunk és mozogjunk!Szent György teremszept. 16. hétfő14.00-15.30Nagy Ágnes Virág
mozgásfejlesztő testnevelő
Játsszunk, kísérletezzünk!Kémia tanteremszept. 17. kedd14.00-15.30Tóth Károlyné
kémia-fizika szakos pedagógus
Játsszunk a csillagokkal!Terézia teremszept. 18. szerda14.00-15.30Szalai Tamás
csillagász
Játsszunk a játékokkal!Terézia teremszept. 19. csütörtök14.00-15.30Csanádi Anikó, Bradács Andrea
matematika szakos pedagógusok

Az első nap Nagy Ágnes Virág vezette a foglakozást, amelyen többek között a mozgási intelligenciát, szabálykövetést, kreativitást, szociális intelligenciát figyelhettük.
A második napon Tóth Károlyné vezetésével kísérletezhettek a gyerekek. A figyelem, a kooperáció, a természettudományos intelligencia volt többek között megfigyelhető.
A harmadik napon Szalai Tamás csillagász tartott előadást a Földön kívüli élet lehetőségeiről. A gyerekek számára nagyon élvezetes előadáson a koncentrációt, érdeklődést, kommunikációs képesség megfigyelésére volt többek között lehetőség.
A negyedik napon Bradács Andrea és Csanádi Anikó vezetésével matematikai - logikai feladatokat oldottak meg a gyerekek társasjátékok segítségével. Az igazi kihívást az jelentette, hogy saját készítésű játékot is kellett készíteni, majd ezt másoknak elmagyarázni és kipróbálni. Nagyon lelkesek voltak a gyerekek. A csoportmunka lehetőséget adott többek között a kreativitás, vezetői tulajdonságok, kompromisszumok kialakítására való képesség megfigyelésére.
Szakköri munkában folytatjuk a munkát: kísérletezzünk - angol nyelven. (Keddenként Dunai Ágnes és Tóth Károlyné vezetésével.)

A tehetséghétről több hír is megjelent a sajtóban: Magyar Kurír, Szegedma.hu, Városi Televízió Szeged, Délmagyar.hu.
Comments