Galéria‎ > ‎2015/2016‎ > ‎

Majális

Az idei, 18. alkalommal megrendezésre került Karolinás Majálist 2016. május 7-én (szombaton) tartotta iskolánk. 
Címe, témája: Népi kismesterségek nyomában. 

Három helyszínen kavargott a májusi forgatag: 
A sportpályákon foci, méta, és pingpong versenyek zajlottak. A Játékudvaron folyamatos telt ház volt, szabadtéri népi játékok és csapatversenyek között választhattak az érdeklődök - kicsik és nagyok együtt játszottak.

A színpadon a fellépők egymást követték: 

A megnyitó után Farkas Viola tanár néni Somogyi ugróst mutatott be a 4.a és 4.b osztállyal, „Elvesztettem a rózsámat” címmel.
Majd Vilmos Zita tanár néni Márton Ludas bemutatója következett az osztályával.
Farkas Viola és a 2.a Sárközi cinegését, melynek koreográfia címe: „Án-tán-titiom" követte az 1.A Erikáék: Vásári kikiabálósa.
A 3 c. osztály Dél-alföldi táncokat mutatott be a következő címmel: "Fordulj bolha!" 
Noé Gabi tanár néni és az 1.b Énekes vásáros-át a 2.c osztály Sárközi cinegés táncok követték "Hol jártál az éjjel, cinege madár?" címmel.
A 3.a osztály Dél-alföldi táncait, melynek koreográfia címe: "Ha a talpam viszketne" a l’Aura Band koncert-ízelítője követte.
A Művészeti Iskola hangszerbemutatója is helyet kapott, majd a Zsendice tánccsoport örvendeztetett meg bennünket több ránccal, Fábri Géza tanítványai Garamvölgyi Anett vezetésével hangszereket mutattak be, Bucskó Gergely és Szűcs Gergely Nagyecsedi verbunkot táncolt, és az Ördögborda tánccsoport Karolinás diákjai: Rábaközi táncokat adtak elő.
Meglepetésként megörvendeztetett bennünket a vendég testvériskola, Szenna diákcsoportja is egy dallal, és a 3.a meghívására Szurdi Zsolt is zenélt nekünk.
Az ebéd után a 3.b és a citerások szórakoztattak, majd néptáncbemutató tartott Farkas Viola és Tímár Attila, ők Kalotaszegi csárdást táncoltak.
Nem maradt el a viseletbemutató verseny, az aszfaltrajz verseny, a sátorszépség verseny.
Idén először négy második helyezett lett a véradóversenyen, s a győztes 2.c is megkapta gyönyörű szép tortáját. Az idei véradás minden szempontból csúcsot döntött! Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget!

A napot misével zártuk, majd akinek még táncolni volt kedve az maradhatott táncházban, és este hétkor igazi kulturális csemegére jöhetett vissza: a l'Aura Band zenélt nekünk a Villanások koncert keretében.

Nagyon szép napunk volt, nagyon lelkesek voltak a gyerekek, szülők, előadók, és a nézőközönség is - mindenkinek nagyon köszönjünk a tartalmas részvételt.A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

1. album:

2. album:


Comments