Galéria‎ > ‎2016/2017‎ > ‎

Egészséghét az alsóban

Iskolánk alsósainak hagyományos egészségheti programja 2016. október 17-20. között, idén az Agórában egészségnappal egészült ki. 

A programok: 

Sportcipőt fel! Különböző mozgásos feladatok párban, mely befejeztével felhívjuk a figyelmet a rendszeres folyadékbevitelre. 

Láthatatlan veszély: Lufifújó verseny (lézerrel történő pukkasztáshoz); A látványlaborban az emberi testtel kapcsolatosan, az azt érő hatásokról láthatnak bemutatót és kísérleteket, továbbá megismerkednek a lézerekkel, azok erősségével, a Tesla-gömbbel.

Élet-ételképek (Vitamin-sziget): Az osztály két csoportban: az egyik részük a konyhába megy, a másik pedig a nappaliban. A nappaliban levő csapatnak az előre feldarabolt, felszeletelt, felvágott zöldségekből és gyümölcsökből egy, az egészséges élethez kapcsolódó ételképet kell készíteni (pl.: salátából vagy káposztából lombot, répából törzset és biciklit  készíthet), melyet a fényképezést követően megehetnek. Eközben a konyhában a gyümölcscentrifuga segítségével egészséges italt készítenek, beszélgetnek a vitaminokról és azok fontosságáról, megismerik az ételpiramist és azok elemeit.

Környezetvédelem: A környezetünket érő káros hatásokról tekinthetnek meg interaktív bemutatót, melyben megismerik többek közt a különböző állatú folyadékok viselkedését vizes közegben, a felületi feszültséggel kapcsolatos kísérletet láthatnak. 
  
Gyógynövény bemutató: A foglalkozás keretén belül a gyógynövényekről, azok sokféleségéről, felhasználásukról fognak a gyerekek egy rövid előadást hallani, majd az említett gyógynövényeket láthatják szárított formában. Itt illat és íz alapján meg is ismerhetik és meg is kóstolhatják őket. 

Játék a könyvtárban: Természetesen a könyvtári foglalkozás is az egészségvédelemhez, egészségneveléshez kapcsolódik.

Tegyünk magunkért! Egészségtan szakos hallgatók segítségével számolhatják a pulzusukat nyugalmi állapotban, majd mozgást követően is. Beszélgetnek a helyes fogápolásról, higiéniáról. 

A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8

Egészséghét a 3.a osztályban

Kurunczi Réka:
"Ma az Agora látott minket vendégül. A Lego teremben vitaminokat számoltunk, és zöldségekből képet csináltunk. Jót ettünk a műalkotásból. Volt mesés játék és meseolvasás is. De jó lenne elmenni újra!"

Kisházi Réka:
"Hajnika nénivel lementünk a kézműves tankonyhára, és sütöttünk zabpehelycsókot. 
1. Először beletettük a margarint és felolvasztottuk.
2. Azután beleöntöttük a zabpelyhet.
3. Amikor ezzel kész lettünk, öntöttünk bele cukrot, és hozzákevertük a többi hozzávalót.
Bárcsak te is megkóstolhatnád ezt!"

Vita-minik csapat verse:

Almát eszek
Ezt helyesen teszem.
Salátában vitamin
Egészséges, mint a pinty!

Sárgarépa, petrezselyem
Levesembe beleteszem.
Ha ebből én sokat eszem
Vigyázom az egészségem!

A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

https://goo.gl/photos/ZBhKG3XeRhRAcTcK6
https://goo.gl/photos/ZBhKG3XeRhRAcTcK6
https://goo.gl/photos/ZBhKG3XeRhRAcTcK6
https://goo.gl/photos/ZBhKG3XeRhRAcTcK6

Comments