Galéria‎ > ‎2016/2017‎ > ‎

Karolinás családok a boldogság útján

A Karolina Iskola közössége idén negyedik alkalommal kapcsolódott be a nemzetközi Házasság Hete mozgalom eseményeibe. Gáborné Puskás Julianna tanítónő, a program hűséges szervezője minden évben más módon enged rácsodálkozni a házasságban rejlő értékekre, áldásokra.

A résztvevőket most Böjte Csaba testvér útjelző gondolatai terelgették a családi életben fellelhető boldogság felé. Faragó Csilla M. Flóra Boldogasszony iskolanővér négy téma köré gyűjtötte össze ezeket az iránymutatókat, melyeket házaspárok olvastak fel. Mindegyikben fellelhető volt, hogy tökéletlenségünk ellenére is sikerrel járhat az egymás védelmére, bátorítására való törekvés. Legfőképpen akkor, ha a házastársunkra még a nehéz helyzetekben is úgy tudunk tekinteni, mint a Jóistentől kapott ajándékra.

Az első elmélkedés a bocsánatkérés és megbocsátás felszabadító erejéről szólt, hiszen lépten-nyomon szembesülünk a saját és házastársunk gyengeségeivel, határaival. A második gondolatsor az életre nevelő szülő képét festette le, aki a tőle telhető legszebben, legtisztábban éli a maga életét, észrevétlenül is értéket teremtve a gyermeke lelkében. A harmadik körben elhangzottak arra biztattak, hogy Isten szeretete és bölcsessége fellelhető a test-lelki szenvedés időszakában is, és lajtorja lehet ez, amely az égbe vezet. Negyedikként az állt a középpontban, mennyire fontos a hálás szeretet gyakorlása, mert beindít egy derűs légkört teremtő, öngerjesztő folyamatot. 

Ezen a délutánon nem csupán a prózáé volt a főszerep. A beszédhangok mellett bizony zenei hangokat is lehetett hallani a felolvasások közötti intermezzóban. Családi kamarazenekarok muzsikájában és látványában gyönyörködhettünk. A szárnyaikat próbálgató gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel a közös zenélés örömével mutatták meg a boldogságnak és az összetartozásnak ezt az útját.

Az előadás helyszínéül az iskola Szentlélek kápolnája szolgált meghittségével, egyszerű szépségével. A közösen elmondott imádságok mindenkiben megerősítették a hitet, hogy érdemes reménységgel és bizalommal Isten tenyerébe helyezni azokat, akik számunkra a legkedvesebbek ezen a földön, hálát adva értük.

2017. február 13.

A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

https://goo.gl/photos/KTBRZWjQ2tGw5fpg8
https://goo.gl/photos/KTBRZWjQ2tGw5fpg8
https://goo.gl/photos/KTBRZWjQ2tGw5fpg8
https://goo.gl/photos/KTBRZWjQ2tGw5fpg8

Comments