Galéria‎ > ‎2017/2018‎ > ‎

Karácsonyi ünnepség

2017. december 21. 

"Küldé az Úristen gyors és hű szolgáját...", csendült fel a  2017-es év betlehemes műsorának kezdő éneke. Azon a decemberi délutánon a negyedik évfolyam közel 80 tanulóját küldte hozzánk az Úr, hogy gyors és hű szolgaként hirdessék az Ő eljövetelét.

A királyok nyílt szívű elindulásával, az erdélyi juhászok vicces csipkelődésével, a pásztorok vidám táncával, az angyalok örömhírt vivő énekével, Mária csángó altatódalával, a sok-sok egymásra figyeléssel, a kölcsönös segítségnyújtással, egymás biztatásával, elismerésével tanúsították a gyerekek, hogy "Isten országa közöttünk van".

Reméljük, hogy igazi, el nem romló ajándékot tudtunk átadni minden szülőnek, nézőnek.

Az biztos, hogy a szereplők számára felejthetetlen ez az előadás. A sok próba alatt szívünkbe vésődött a záró mondat is: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (Ján 3,16)   Nagy lehetőségünk, hogy feldolgozzuk, megértsük ezt az üzenetet.

A tanulók felkészítését segítette: Ráczné Bálint Hajnalka, Szakál Zsolt, Vilmos Zita, Szakál Adél, Bereczné Kis-Elek Erika, Magos Gábor osztálytanítók, Farkas Viola néptánctanár és Faragó M. Flóra nővér.

A műsorban közreműködött: Barabásné Lénárdt Judit, Tóth Györgyi, Csányi Zoltán, Vajtó Gergely, valamint az iskola citerazenekara Váriné Fejes Katalin vezetésével.

A műsor végén Judit nővér mondott köszöntőt.

 


A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

https://photos.app.goo.gl/11Z1UGifNtfwO5yD2
https://photos.app.goo.gl/11Z1UGifNtfwO5yD2
https://photos.app.goo.gl/11Z1UGifNtfwO5yD2
https://photos.app.goo.gl/11Z1UGifNtfwO5yD2

Az ünnepség felvétele:


Comments