Kísérletező szakkör három nyelven

Iskolánkban egyedülálló módon három nyelven (angol, német, magyar) folyt szakkör. Ez egy olyan foglakozás, amelyben a tanulás több téren és élményszerűen következik be. 

A foglakozások során a gyerekek jobban megismerték tehetségterületeiket, és ezeket fejleszthették is. A nyelvtanulás és a természettudományos intelligencia komplexen van jelen. A szakkörön részt vevő gyerekek az egyik nyelvet már tanulták, a másik viszont teljesen új.

Néhány nyelvtani szabályt, új szavakat tanulhattak a tanulók mindkét nyelven, ami az összehasonlítást is lehetővé tette.

A foglalkozást vezette: Tóth Károlyné, Bencsik Róbert és Dunai Ágnes.

A szakköri foglalkozások tartalmát és képeit  itt tekinthetik meg:"Az előző tanévben Tóth Károlyné kémia-fizika, Dunai Ágnes angol, továbbá Bencsik Róbert német szakos tanárok kivételes együttműködésének köszönhetően a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium falai között olyan délutáni foglalkozásokra került sor, melyek keretében az ötödikesek alapvető fizikai és kémiai jelenségekkel és akár otthon is könnyen bemutatható kísérletekkel ismerkedtek meg a magyar mellett német és angol nyelven. Tóth Károlynéval a jó gyakorlat létrejöttéhez szükséges előfeltételekről, a kísérletek nyelvi és természettudományos hasznáról is beszélgettünk."

A MATEHETSZ tehetseg.hu honlapján megjelent interjú itt olvasható.

Comments