Hivatalos‎ > ‎Intézmények‎ > ‎

Egyetemi kollégium


A szakkollégium rövid bemutatása:

A Karolina Szakkollégium célja olyan keresztény értelmiségi nők nevelése, akik személyes és szakmai életükben hitelesen, igényesen, emberi tisztességgel, elkötelezetten szolgálják kisebb közösségüket, a társadalmat és egyházukat. Közösség és értékteremtők tanulmányaik alatt és annak befejezése után is.

E cél megvalósulásának feltétele, hogy a kollégium hallgatói főiskolai vagy egyetemi éveik alatt tartalmas szakmai munkát végezzenek. Fontos, hogy a hallgatók szakmai-tanulmányi feladataik mellett személyes fejődésüknek is tudatos munkásai legyenek: a közösségi élet, a szociális érzékenység és a lelki fejlődés területén. Önképzés és együtt tanulás (intra-, és interperszonális irány) egyaránt célunk.

Kifejezett előnynek tartjuk, hogy nem csak egy karról vannak hallgatóink. Sokkal szélesebb körű tájékozottság és összefogás jellemzi a hallgatói közösséget. Meg tudják hívni egymást rendezvényekre, bemutatókra (pl. művészeti fellépés, vagy TDK mini bemutatót tartani Belső Műhely keretében). Mindenképp gazdagítónak tartjuk emberileg és szakmailag ezt a fajta kölcsönhatást, együttműködést.

Szakkollégium neve: Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium
Rövidített neve: Karolina Szakkollégium
Címe és székhelye: 6725 Szeged, Szentháromság u. 70-76.
Kollégium vezető: Makai Csilla SSND 
makaicsilla@yahoo.com

Letöltések:
  • Felvételi tudnivalók
  • Jelentkezési lap
  • Karolina szakkollégium 2012 SZMSZ
  • Tanulmányi szabályzat

Legújabb hirdetmények