Hivatalos‎ > ‎Intézmények‎ > ‎Gimnázium‎ > ‎Gimnázium hírei‎ > ‎

Darules a Fehér-tónál

Gábor Szélpál, 2017. nov. 15. 7:03   [ 2017. nov. 17. 0:51 frissítve ]
Hétfőn az 5. évfolyam 24 kisdiákját vittük el (Molnárné Krisztina és Bányai Judit tanárnők) a fehér-tavi darulesre a tehetséggondozó szakkör keretén belül. 
Már a buszban megalapoztuk a délutánt egy jó hangulatú darvas-kvízjátékkal, majd a Tiszavölgyi Bemutatóháznál várt ránk Ábrahám Krisztián, a KNP (Kiskunsági Nemzeti Park) munkatársa. A tőle megszokott természettudományos tájékoztató és a "stand up comedy" stílus kevert műfajában mutatta be az ártér és a nádasok állatvilágát, s beszélt a daruvonulásról is.
A terepen fegyelmezetten viselkedett a kis csapat, így a darvak ezrei húzhattak be a tóra a fejünk felett (ellenkező esetben elkerültek volna bennünket). Krisztián megdicsérte a diákokat, mert ritkán tapasztalja ezt iskolások részéről. A fegyelmezettségen túl sok kérdésük volt, állatnyomokat kutattak és leltek fel a gyerekek, s örömmel fogyasztották, gyűjtötték a természet adta étkeket (ezüstfa bogyója, csipkebogyó).
Kb. 30.000 daru megszámlálása után - a nagy ezres csapatok behúzását is megvártuk - indultunk vissza az iskolába. - 2017. november 13. 


Comments