Hivatalos‎ > ‎Intézmények‎ > ‎Kollégium‎ > ‎

Bemutatkozás


A Karolina Gimnázium kollégiuma az iskola tanulói számára biztosít kollégiumi nevelést. A kollégium tanulói 12 és 18 év közötti lányok és fiúk (egy épületrészben, külön kollégiumi elhelyezéssel), akik az ország számos területéről jönnek iskolánkba.
Kollégiumunk szorosan együttműködik a gimnáziummal és a művészeti iskolával. Ugyanazokat az alapértékeket vallja magáénak, s a kollégium a maga különleges adottságaival erősíti és kiegészíti az iskolai nevelést. Sok foglalkozásunk, programunk közös: a zene-, grafika- és kézműves foglalkozásokat a művészeti iskola, a sportolási lehetőséget a gimnázium biztosítja a kollégisták számára. A kollégiumi nevelők nagy százaléka tanít a gimnáziumban, a gimnáziumi tanárok besegítenek a kollégiumi nevelésbe, ezért a szoros együttműködés feltételei adottak. 

Kollégiumunk legfőbb jellegzetessége, hogy havi egy alkalommal műhelyhétvégét szervez a diákok számára. Olyan témákat választunk, amelyek nem tartoznak az iskolai tananyaghoz, de a fiatalokat foglalkoztatják, személyiségüket, kreativitásukat fejlesztik. Célunk, hogy a diákok megismerjék és mélyebben megértsék az őket körülvevő világot, s az eligazodáshoz iránymutatást kapjanak. 

Kéthetente hagyományismereti kézműves foglalkozást tartunk az új kollégisták számára kézműves szaktanár segítségével. A műhelyhétvégéken pénteken és szombaton este filmklub működik; filmeket a diákok életkorának, érdeklődésének megfelelően, igényesen választunk. 

Innen letölthető a kollégiumi jelentkezési lap:

A kollégiumunk házirendje:


Comments