Címlap‎ > ‎

Boldogasszony Iskolanővérek 24. Általános Káptalanja

Gábor Szélpál, 2017. okt. 16. 7:24   [ frissítve: 2019. okt. 14. 2:50, felhasználó: Gábor Szélpál ]

Negyvenöt Boldogasszony iskolanővér (School Sisters of Notre Dame - SSND) gyűlt össze a világ minden tájáról 2017. szeptember 26. és október 24. között az egyesült államokbeli Marriottsville-ben a Boldogasszony Iskolanővérek 24. Általános Káptalanjára. A magyarországi rendtartományt Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő, valamint Gazdag M. Gemma és Ulrik M. Monika nővérek képviselték, Németh M. Luca nővér pedig tolmácsként segítette munkájukat. 

A káptalan témája "Bizalom és bátorság. Kevéssel is megelégedve, örömmel áldozzuk egész életünket azért az egységért, amelyért Jézus Krisztus küldetett." A nővérek kettős céllal gyűltek össze: hogy kijelöljék a közösség életének és küldetésének jövőbeli irányát, és hogy megválasszák az általános főnöknőt és tanácsosait a következő hat évre.

Boldog Mária Terézia Gerhardinger 1833-ban alapította a Boldogasszony Iskolanővérek kongregációját Bajorországban. Az apostoli szerzetesi életet élő nők nemzetközi kongregációja ma több mint 2500 rendtagot számlál, akik öt kontinens 30 országában szolgálnak. Küldetésüket, hogy elmélyítsék a közösséget Istennel és az emberek között, a nevelés szolgálata által valósítják meg. Nevelésüket az a szemlélet hatja át, hogy a világ megváltoztatása a személyiség átformálásán keresztül valósulhat meg. 

 Comments