Címlap‎ > ‎

Erdélyben jártunk!

Gábor Szélpál, 2019. jún. 28. 2:14   [ 2019. okt. 14. 2:52 frissítve ]

2019. május 27-június 1. között a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium hetedikes tanulói erdélyi körutazáson vettek részt.


Erdélyben járt a 7.A és 7.B osztály 2019. május 27- június 1. között a Határtalanul  pályázat keretében. Nemrég  fáradtan, elcsigázva érkeztünk meg a hatnapos erdélyi kirándulásról. Áldás volt az utunkon, esőről csak az itthoniaktól hallottunk, és a buszból való leszálláskor tapasztaltuk utunk végén Szegeden, mi gyönyörű napsütésben végigjárhattuk a teljes tervezett erdélyi programsort. Bőséges és helyi jellegzetes ételeket kaptunk, a szállásaink is kiválóak voltak, túrában, kalandban nem volt hiány, sok kilométer van mögöttünk, rengeteg élményben volt  részünk. 
Jártunk: Déván a vár tövében, Segesváron a várban sétálva, Gyergyóújfaluban, ahol 4 éjszakán át szállóvendégek voltunk, de jártunk a Csicsaj-dűlői  erdei vadászlakban, Bögöz református templomának freskóit is megszemlélhettük, voltunk Farkaslakán a Tamási Áron Emlékházban, Korondon, Parajdon a sóbánya mélyében, a Gyilkos-tónál, a Kis-Cohárd hegyen vagy a Békás-szorosban túrázva, jártunk a Szent Anna-tónál, a Mohos tőzeglápba besétálhattunk, láttunk buszból medvét, továbbá jártunk: Gelencén a katolikus templom falfreskóinak megtekintésére, jártunk a Nyerges-tetőn a kopjafáknál, megszálltunk Tordatúron, sétáltunk a Tordai-hasadéknál, a bátrabbak a hasadékban túrázhattak, jártunk a Királyhágón innen és túl, eljutottunk Marosvásárhelyre a szecessziós kultúrpalotába, voltunk Nagyváradon, Nagyszalontán Arany János szülőházánál, végül a Csonka-torony interaktív kiállítását végigjárva zárult utunk. 
Sütöttünk szalonnát, kóstoltunk vadas szalámit, szárított húst, degeszre ettük magunkat a nekünk sütött kürtős kalácsokból.
Jó hangulatú, buszon dalolva, imádkozva teljesített, jelesebb nehézségektől mentes, kalandokban gazdag 6 nap áll mögöttünk.
 A buszon mindig meghallgattuk a programponthoz tartozó történelmi, irodalmi, kultúrtörténeti és földrajzi vonatkozásokat, így igen sokat tanulhattunk a tanulmányi kirándulásunk során.
 Köszönetet mondunk: Király Józsefnek a  szervezői munkájáért, a kísérő kollégáknak a jelenlétükért, Mezeyné Szatmári Tímea és Kószó Kristóf  tanárainknak, valamint köszönjük a találkozás lehetőségét a gyergyóújfalui Elekes Vencel Általános Iskola pedagógusainak, akik lehetővé tették, hogy a helybéli 7. évfolyamosokkal megvalósulhatott a diákjaink találkozója.
Hálával az élményekért:
Magyaros Rita M. Veronika és Kulácska Anna osztályfőnökök


https://photos.app.goo.gl/mtyxn3SMbRU6fcHY7 
https://photos.app.goo.gl/mtyxn3SMbRU6fcHY7 
https://photos.app.goo.gl/mtyxn3SMbRU6fcHY7

Comments