Címlap‎ > ‎

Külföldi nyelvtanulás tájékoztató

Mária Kisvárdainé Dusa, 2019. szept. 24. 5:02   [ frissítve: 2019. okt. 14. 2:55, felhasználó: Gábor Szélpál ]

Kedves Szülők!
Kedves Tanulók!

A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben, 9. vagy 11. évfolyamban tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt.

A célországokban történő nyelvtanulás három formában valósulhat meg:

-          a hazai középiskolák (fenntartók) által szervezett csoportos kiutazás és részvétel a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben;

-          tanulók egyéni kiutazása és részvétele a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben;

-          a hazai középiskolák által a partnerintézményekkel közösen szervezett projektalapú mobilitás a célországokban az április 1-től november 1-ig terjedő időszakban.

A nyelvi program 2020-ban indul, a jelentkezések még nem kezdődtek el, jelenleg a program előkészítése történik.

A programmal kapcsolatos további gyakori kérdésekről az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

https://tka.hu/nyelvtanulas-gyik

https://tka.hu/nyelvtanulas

Az előzetes igények felméréséhez a Tempus Közalapítvány a szülők, tanulók számára kiosztható, az intézmény honlapjára kirakható programleírást, illetve a szülői visszajelzésére alkalmas szándéknyilatkozat-mintát juttatott el intézményünkbe. Az előzetes igényeket iskolánk összesíti, és október 7-ig megküldi a Tempus Közalapítvány számára.

Kérjük, olvassák el a tájékoztatót és az összesítéshez a csatolmányban található igényfelmérőt legkésőbb 2019. október 7-ig juttassák vissza iskolánk titkárságára.


Ċ
Gábor Szélpál,
2019. szept. 24. 5:02
ą
Gábor Szélpál,
2019. szept. 24. 5:02
Ċ
Gábor Szélpál,
2019. szept. 24. 5:02
Comments