Címlap‎ > ‎

Nemzetközi Pénz7 a Karolinában is!

Gábor Szélpál, 2018. márc. 23. 2:37   [ frissítve: 2019. okt. 14. 2:56, felhasználó: Gábor Szélpál ]

2018. március első hete a pénzügyi tudatosság, Nemzetközi Pénz7 témahete volt. 30 európai országban került megrendezésre, iskolánkban 2., hazánkban 4. alkalommal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Bankszövetség által támogatva. 

Minden évben más téma áll a fókuszban. Idén az „Okosan a hitelekről” témamegjelölést választották. 

A mi iskolánkban az érintett korosztály 7-12. évfolyam volt. A csoportos feladatokat Bányai Judit tanárnő vezette. 

Mi minden fért az órákba? 

7-8.-osoknál elsősorban fogalomtisztázások (hitel, kölcsön, hitelezéssel kapcsolatos fogalmak) ill. hitelfajták ismertetése. Majd döntések meghozatalára kényszerültek különböző szituációkban: megtakarítás felélése vagy hitelfelhasználás. Történeteket mutattak be mindkét megoldással.

9-12.-eseknél a fenti fogalomtisztázások után élő oszlopdiagram megjelenítéssel egy minifelmérésre került sor, mely a fiatalok hitelhez és megtakarításhoz fűződő attitűdjét, és kockázattűrő képességét térképezte fel. A két 12.-es osztállyal a diákhitelről is beszélgettünk, ill. át kellett élniük egy családi döntéshozatal folyamatát, melyben egy el nem odázható vásárlás kigazdálkodása volt a cél. A többiekkel viszont főleg szituáció-párosításokat hajtottunk végre, hogy lássák, egy esetre is többféle alternatívával kell rendelkezni a családoknak. Ne nyúljunk azonnal hitelhez! Mérlegeljünk!


A képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők. 

https://photos.app.goo.gl/FIDtbJymbef5uw4n1
https://photos.app.goo.gl/FIDtbJymbef5uw4n1
https://photos.app.goo.gl/FIDtbJymbef5uw4n1


Comments