Öregdiákok

Kedves Karolinás Öregdiákok!

Szeretnénk, ha az iskola életében a későbbiek során legalább virtuális módon jelen lennétek.
Osztályhonlapokhoz gyűjtünk információkat a következők szerint:
  • Név
  • Kép (legalább magadról)
  • Családi állapot (házasság, gyerekek, -évszámokkal)
  • Elvégzett iskolák (évszámokkal)
  • 1. Munkahely
  • Egyéb tevékenységek
  • 2. Amit magadról még fontosnak tartasz
  • Elérhetőség (cím, telefonszám, e-mail –persze csak ha akarod)
  • 3. Öregdiák levelezőlistát indítunk, melyre azok iratkozhatnak fel, akik a Karolinában érettségiztek. A tagok írhatnak is a listára, így nem csak Titeket is érintő karolinás aktuális információkat tudhattok meg a levelekből, hanem bármilyen témában (ami érdekelhet volt karolinást) indíthattok beszélgetéseket, küldhettek híreket. (Többféle módon gyűjtjük e-mail címeiteket, így lehet, hogy felkerülsz majd a listára, pedig nem szeretnél a tagja lenni. Ez esetben természetesen törölheted magad. Feliratkozni csak a moderátor segítségével lehet.

Bízunk benne, hogy tevékeny hétköznapjaitok során tudtok egy kis időt szakítana arra, hogy a szükséges információkat elküldjétek.

Kérjük, hogy a fenti híreket terjesszétek a Karolinás Öregdiákok között, hogy minél előbb elindulhassanak az osztályhonlapok és a levelezés.

Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetségének honlapja


Öregdiákjaink

Turai Gabriella a Vatikánban

Szeged, Turai Ida egyetemi hallgató a Vatikánba megy ösztöndíjjal, hogy ott kutassonfotó: Kuklis István
"Hidat szeretne építeni Róma és Szeged közé Turai Gabriella, a Sólyom László ösztöndíj egyik idei jutalmazottja. A Vatikánba készülő, szegedi származású bölcsésznek a kutatómunka mellett tudománymenedzsment céljai is akadnak." 

A delmagyar.hu teljes cikke ITT ELÉRHETŐ


Bonecz Boglárka úszó a bakui Európai Játékokon


"Bonecz Boglárka a harmadik helyen ért célba a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a bakui Európa Játékok szerdai versenynapján." 

A mob.hu teljes cikke ITT ELÉRHETŐ.
Író-olvasó találkozó Gimesi Dórával

A 84. Ünnepi Könyvhét keretében vendégül láttuk iskolánkban öregdiákunkat, a dramaturgként dolgozó és immár kétkönyves szerzőt, Gimesi Dórát.
Dórival az általános iskolás és gimis diákok is találkozhattak, aki elmesélte a munkájával kapcsolatos élményeit és bemutatta megjelent könyveit, a Csomótündért és a társszerzőkkel írt többkötetes Időfutárt.

https://plus.google.com/photos/100912155806148890358/albums/6057749729316878065?banner=pwa
https://plus.google.com/photos/100912155806148890358/albums/6057749729316878065?banner=pwaUdvarhelyi Erzsébet öregdiákunk cikkei

Kelet fényei felé
(a cikk a Szív folyóiratban olvasható)

"A líbiai forradalom újra ráirányította a figyelmet a török uniós csatlakozásra. Az afrikai ország ugyanis Törökország szoros gazdasági partnere, több milliárd dolláros érdekek forognak kockán a két ország gazdasági együttműködését illetően. Lehet, hogy a hagyományosan iszlám vallású, ám kifejezetten szekuláris török államberendezkedés minta lehet a közel-keleti demokráciák kialakulásában?
Tarik Demirkant, a CNN türk közép-európai tudósítóját kérdeztük."


Arab identitásválság Szíriában
(a cikk a Szív folyóiratban olvasható)

"Az idei év a társadalmi forrongások ideje az arab világban. Március óta több észak-afrikai ország kormánya bukott meg. Az arab tavasz először Tunézián, majd Egyiptomon söpört végig. Líbiában polgárháború tört ki. A forrongások átterjedtek Jemenre és Jordániára is. Szíriában keményen tartja magát a régi rezsim, ám az ország politikai és gazdasági életében komoly átrendeződések figyelhetők meg. A hagyományosan Irán-barát síiták befolyása gyengül, a szunnita muszlim irányvonal egyre erősödik. A szíriai keresztények félnek."Huszár Csilla öregdiákunk gyakornok Brüsszelben

HUNINEU - Gyakornoki program 2012 ősze
Huszár Csilla (Vajdaságból) - ,,Hogyan képviselném nemzeti közösségem az Európai Unió fővárosában?”

"A gyakornoki kiírást a Rákóczi Szövetség oldalán megpillantva rögtön tudtam, hogy jelentkezni fogok a pályázatra, mivel a HUNINEU Iroda honlapján olvasott tevékenységi kör első perctől fogva szimpatikus volt számomra: vajdasági származásom révén, elhivatottsági szempontból és érdeklődésem szerint is. Jó lehetőségnek mutatkozott ez a gyakornoki program a külföldi tapasztalatszerzésre, kapcsolatépítésre és ismeretek szerzésére a szakma legjobb ismerőitől, nemzetközi környezetben.

A teljes cikk itt olvasható.


Interjú Baráth Katalin öregdiákunkkal az Ekulturában

"Baráth Katalin két évvel ezelőtt varázsolta el az olvasókat A fekete zongora című regényével – melynek kotnyeles főszereplője, Dávid Veron, a bácskai amatőr nyomozó kisasszony igazi közönségkedvenccé vált az évek során. Azóta két újabb kalandját olvashattuk – a legújabb, A borostyán hárfa az idei könyvhétre jelent meg. Ennek apropóján kérdeztük a szerzőt hangulatteremtésről, kisvárosi legendákról, kulisszatitkokról, és persze a legfontosabbról, hogy vajon hány Veron-regényre számíthatunk még."

Az interjú itt olvasható.


Kovács Éva öregdiákunk Dömötör-díjat kapott

Pillangókisasszony – a vajdasági Csókáról (Délmagyarország)

"Szeged - Az SZTE Zeneművészeti Karán diplomázott Kovács Éva már első főszerepével, a Pillangókisasszonnyal elbűvölte a közönséget. A vajdasági Csókáról indult szopránt Dömötör-díjra is jelölték. Legközelebb csütörtökön énekli Cso-cso-szán szerepét.
Andrejcsik István növendékeként a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán 2010-ben diplomáztam. Vajdasági születésű vagyok, Csókáról származom, az öcsém és a felmenőim ma is ott élnek. Már a zeneművészetin elkezdtem tanulni Cso-cso-szán szólamát, amikor Pál Tamás tanár úrhoz jártam szerepgyakorlatra. Amikor az első felvonás duettjét előadtuk, tanáraim javasolták, tanuljam meg hozzá a teljes szerepet. Diplomakoncertemen is ezt a duettet énekeltem kedves barátommal, a Zeneakadémián végzett tenoristával, Molnár Gáborral."

A teljes cikk itt olvasható.


Jubileumi interjú Gyöngyösiné Balogh Emese öregdiákunkkal

Balogh Emese 1995-től járt iskolánkba, akkor kezdte az első osztályt Borbás Éva és Holló-Vaskó Veronika tanító néniknél. Ötödik osztálytól Dusa Mária és Vass Erika, majd Hammer Márta lettek az osztályfőnökei. A gimnáziumban pedig Nagy Ágnes Virág volt végig az osztályfőnöke, mellette az első években Kocsis Lilla, később Kéri László volt a helyettes. 2007-ben ballagott el a Karolinából.  

A vele készült interjú itt megtekinthető.BÜSZKÉK VAGYUNK VOLT TANÍTVÁNYAINKRA!

Aloldalak (37): Az összes megtekintése