Mönhattan Bigband a Karolinában

2017. április 27. és május 1. között iskolánk meghívására Szegeden vendégeskedett a németországi Amöneburg település katolikus iskolájának (Stiftschule St. Johann) Mönhattan Bigbandje. A Karolina nem ismeretlen a Bigband számára, hiszen korábban már – igaz más felállásban –, de jártak Szegeden Hartmut Raatz karmester vezetésével.
Április 27-én este 9 órakor érkeztek Szegedre, 1200 km-t és 16 óra utazást maguk mögött tudva. A 15 diák családoknál lakott, emellett négy tanár érkezett még velük, akik szintén a zenekar tagjai.
Pénteken néhány tanóra meglátogatása, valamint az iskolaépület megismerése után előkészültek az első koncertjükre, mely a Dugonics téren volt. Sok járókelő állt meg és hallgatta a koncertjüket és csodálkoztak rá, milyen kiváló felkészültséggel rendelkeznek. A szombati nap budapesti városnézéssel telt, többek között megtekintették német nyelvű vezetés keretében az Országházat, a Mátyás-templomot, de hajókázásra is lehetőségük nyílt a Dunán Gazdag M. Gemma nővér szervezésében.
Vasárnap Csengelére utazott a Bigband, hogy a már tradicionális tavaszi hangverseny keretében a Csengelei Fúvószenekar mellett ők is fellépjenek, ahol nagy sikert arattak a közönség körében. A fellépés előtt még rövid falunézésre is sor került, majd a polgármester fogadta és köszöntötte őket.
Hétfőn a hazautazás előtt egy utolsó, búcsúkoncertet adtak az iskola Szent György teremében a vendéglátó családok számára, ahol meglepetés darabokkal is készültek: három Bartók művet adtak elő, a jelenlévők nagy örömére.
A Bigband szegedi látogatása nagy megtiszteltetés volt a Karolina számára. A vendéglátó diákok és családok nagyon lelkesek voltak, mindent megtettek, hogy a német diákok jól érezzék magukat. Ezalatt a néhány nap alatt gyorsan megtalálták a közös hangot a diákok, élvezték az együttléteket. Természetesen egy ilyen program megvalósulása mindenki részéről sok áldozatot és munkát igényel, melyekhez sok fáradság is társul.
Azonban a búcsúzás elég 
nehézre sikerült, nehéz volt búcsúzni. Biztosan állíthatom, hogy mindkét fél elégedett és boldog lehet, mivel igen szép és sikeres öt nappal gazdagodhattunk.
A következő találkozást 
pedig már most izgatottan várjuk, ezúttal már Amöneburgban!

Bencsik RóbertA képek egyikére kattintva az album további képei is megtekinthetők.

https://goo.gl/photos/tLhJokuFvaSpVSfz5
https://goo.gl/photos/tLhJokuFvaSpVSfz5
https://goo.gl/photos/tLhJokuFvaSpVSfz5

Comments