Tolerancia nap (majális)

4.2 Az innováció tömör tartalmi leírása:
A majális az intézmény minden egységét magába foglaló, egész napos program: családi tavasz-ünnep. Célja, hogy tartalmas és élménydús együttlétet biztosítson az családok számára. Jelentősége, hogy mindazok, akik az iskolához kapcsolódnak (szülők, diákok, tanárok, ismerősök, öregdiákok) kötetlen formában találkozhatnak egymással. Tematikusan szerveződik: 2010. május 8-án Tolerancia-nap keretében az Afrika világából kaptunk ízelítőt. Afrikai előadóink bemutatták kultúrájuk látványos elemeit; a diákok osztályonként egy-egy afrikai országról nyújtottak információt. Az ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is többnyire afrikai eredetűek voltak. Egész napos sportolási lehetőséget is biztosítottunk az érdeklődők számára.

4.3 Az intézmény saját web-oldala, ahol az innovációt közzétették:
www.karolinaiskola.hu

4.4 Az innováció újdonságértéke az intézmény életében:
A majális jelentősége elsősorban abban áll, hogy szülők, diákok, tanárok között biztosítsa a közvetlen, informális találkozás és kommunikáció lehetőségét - ami nagy mértékben megkönnyíti az oktatás-nevelés munkáját. A tematikus szervezéssel az a célunk, hogy a résztvevők látókörét, érdeklődési körét szélesítsük: hogy mindannyian tudatosítsuk a világ népeinek egymásra utaltságát, közös felelősségünket a Föld jövőjéért. Ez meg is valósult például a gimnáziumi diákok által öntevékenyen kezdeményezett gyűjtésével afrikai országok számára.

4.5 A humánerőforrás:
A szervezők csapata általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat foglalt magába. A programok lebonyolításában, a diákok felügyeletében minden pedagógus részt vett. Kiemelt szerepe volt az osztályfőnököknek, akik a sátrak berendezésében, a kézműves tárgyak elkészítésében segítették a diákokat. Az étkezéseket az élelmezésvezető biztosította. A tér berendezése a karbantartók feladata volt.

4.6 A fejlesztés dokumentumai:
Innováció alapdokumentumának megnevezése:Innováció leírása


4.7 Az innováció egyéb dokumentumai:
- dokumentum megnevezése:kép1, a feltöltött fájl: 001.jpg
- dokumentum megnevezése:kép2, a feltöltött fájl: 004.jpg
- dokumentum megnevezése:kép3, a feltöltött fájl: 005.jpg

5. Információk az innovációt hasznosítók számára:

5.1 Az innováció típusa:
- Egyéb:Szabadidő hasznos eltöltése

5.2 Az innováció mely intézménytípusban alkalmazható:
- általános iskola
- gimnázium
Comments